Top logo. Jydsk PonyVæddeløbsForening
logo Velkommen
Nye medlemmer
Nyheder
Travskole
Video
Løb
Heste res.
Point
Tilmelding
Tilmeldte
Aktiviteter
Priser m.m.
Vedtægter
Reglement
Beregn handicap
Hestene
Nye billeder
Introfolder
Identifikation
Sponsorer
DPF
Links
Køb og Salg
Kontakt os

login

Arkiverede nyheder

Mere end et halvt år gamle

6/12 2004 13:09 NC.Larsen, Overvældende interesse for weekendkursus
Der er nu tilmeldt 20 deltagere til weekend kursuset, lørdag den 5. og søndag den 6. februar. Det i sig selv er meget flot.

Det er dejligt for arrangørerne at det ikke kun er dem selv,der syntes at det er en god ide. Men næsten alle stiller op.

For dem der stadig ikke har tilmeldt sig kan det nåes endnu.Men jo før i tilmelder des bedre.5/12 2004 07:13 NC Larsen, Travskolen et "hit"
Efter at travskolen på Vilhelmsborg i realiteten kun har kørt en måned, kan vi med stolthed sige at det har været en bragende succes.

Allerede er der kommet 12 nye medlemmer til skolen, og det er vel mere end nogen turde håbe på.6 drenge og 6 piger, er en fin fordeling, og her har vi fat i noget som også rykker i drengene. Hvor der i ridesporten er udpræget flere piger end drenge.

Undervisere på skolen er Dorte Jørgensen og Carsten Sandberg, som gør et mægtigt stykke arbejde, forstår også at gøre det sjovt for børnene. Hvis pigerne er foran med forspændingen, så puffer Carsten lidt til drengene, og så kommer der gang i selerne i en fart.Det vil de alligevel ikke være ved.

Det skal blive utroligt spændende at se disse børn i løbene næste år, måske er der ibland en ny Morten Friis, Erik Adielsson, Bjørn Goop, Johan Untersteiner eller en Elin Gustavsson, alle disse kuske som præger løbene på de store baner i norden har netop startet indenfor ponytravet.

En travskole i Danmark er noget helt nyt. Men i Sverige har man haft travskoler i årevis, faktisk er der en travskole tilknyttet alle de svenske travbaner, som går under navnet ungdomstravet, som i dag er en organisation, hvor over 15.000 børn, unge og voksne er indvolveret i.
I Danmark burde der også være en skole tilknyttet alle baner. Men dem som siddet i toppen af dansk travsport, og skulle træffe beslutningerne, har aldrig været specielt fremad rettet i Deres tankegang. Der sidder faktisk folk i bestyrelserne, som eneste merit er at de ejer aktier i travbanen, og med dem kan de så vælge sig selv ind. Disse folk lever i fortiden, og tror stadig på at eneste vej ud af en krise er at spare.Derfor har der aldrig kommet noget rigtigt generations skifte på de danske baner.4/12 2004 09:56 Bjørn Kristensen, Travskolen
Der er nu kommet lidt mere beskrivelse af travskolen.
Se under menupunktet Travskole.4/12 2004 07:23 Bjørn Kristensen, Det nye klubhus
På bestyrelsesmødet den 2. december, behandlede vi bl.a. projektet vedr. den nye bane på Vilhelmsborg.
Herunder til venstre ses en tegning af klubhus og dommertårn set fra parkeringspladsen foran den store hal. Og til højre huset som det ses fra midten af vores nye bane.
25/11 2004 09:12 Bjørn Kristensen, Billeder på annoncer
Det er nu muligt at sætte billeder på de annoncer man indsætter her på hjemmesiden.
Størrelsen er begrænset til 100KByte, og 300 x 300 pixels.19/11 2004 19:22 NC.Larsen, Weekend kursus
Hej alle medlemmer.

Vi vil i bestyrelsen, som et nyt initiativ, forsøge at lave et weekend kursus for børn, hvor også forældre må deltage.

Kursuset bliver lagt i weekenden 5. og 6. Februar På Vilhelmsborg.

Prisen for deltagelse bliver 100 Kr. for medlemmer, som includerer undervisning, mad, som laves fælles med de voksne, overnatning på 4 mands værelse, samt at man kan tage sin pony med, og få let undervisning af ridelære.Man kan også få tilbud om at prøve at sy i læder.

Hvis I medlemmer har nogle ønsker udover, hvad I kunne tænke sig udover eller istedet for, er I velkomne til at komme med forslag også. Det kunne bla.a. Være nogle sjove indslag om aftenen.

Ideen med et kursus, er jo selvfølgelig at I skal blive dygtigere til at passe og træne ponyer. Men også at gøre sammenholdet i klubben stærkere. Selv om man er konkurrenter på banen, kan man måske blive bedre til at gå hinanden til hånde, når en har så travlt at vedkommende ikke tror han/hun kan nå at komme ud til løbene.

Da det er et stort stykke arbejde at arrangere et sådant kursus, og da man skal ud i god tid, for at få gode undervisere, får I en tidsfrist til at finde udaf om I har lyst til at deltage eller ej. Der skal være mindst 10 deltagere for at det bliver til noget.

Seneste tilmelding bliver søndag den 5. December kl. 20.00.

Det ville være skønt om alle besvarede, også selv om I ikke vil deltage.

Det vi vil forsøge at I skal blive undervist i er :

1. Fodring, foderhygiejne og fodermidler ( Fodrings konsulent )

2. Daglig pleje og sygdoms forebyggelse ( Dyrlæge )

3. Træning, halthed, sår og skader ( Dyrlæge )

4.Hovpleje ( Beslagsmed )

5. Udstyr ( Ex. Hvorfor man bruger lukket eller åbent hovedlag, springrem m.m. ) ( Muligvis en træner )

6. Let rideundervisning ( Ridelærer )


P.V.A kursusudvalget

( Dorte Jørgensen, Anne Due og Niels Chr Larsen )19/11 2004 18:02 N.C. Larsen, Kig i gemmerne.
Det er blevet vintertid, og børn har det jo med at de bliver større med årene.
Det kunne jo være at nogle har liggende ridetøj, dragter, seletøj sulkyer m.m.De er blevet for store til. Men som andre kunne få glæde af.
Vi har på siden ude til venstre en rubrik køb/salg, som man kan indrykke en annonce i, om man nu ønsker at sælge eller købe udstyr, som er helt gratis at anvende.
I skal endelig gøre brug af vores hjemmeside.

Engang imellem ringer der også nogen,for at høre om man kender en som har en pony til deres børn/børnebørn.
Det gjorde der her forleden dag, hvor en dame søgte på en shettlandspony, der skulle være over en meter og være kørevant. Hvis nogen har eller kender en der ved lige, hvor der står sådan en pony. Så vil vi gerne høre fra Jer.12/11 2004 17:47 NC.Larsen, Nye Russ ponyer til klubben
2 nye Gotlandsruss er kommet til medlemmer af Jydsk ponyvæddeløbs forening.
Det er Emil D.Mæhlisen som har været i Sverige på indkøbstur.
Til sig selv har han købt Isak. En 7 år gammel vallak med rekord 1.59,3, og en indtjening på 9.975 Sv.Kr.
Isak har en helbror der hedder Isodor, som har rekord 1.51,9. Så det bliver spændende at se Isak næste år.

Med hjem i traileren kom en 5 års Granit vallak Loverboy Brilliant, som Mette Rohbach Bonde har købt.

Loverboy Brilliant har på få starter løbet 2.29,8, og tjent 1.000 Sv.Kr.

Begge ponyer bliver helt sikkert et rigtigt godt tilskud til løbene på Vilhelmsborg i år 2005.

7/11 2004 18:18 NC:Larsen, Billeder og omtale af championatsfesten.
Der er kommet billeder ind fra vores nyligt afholdte championatsfest. klik på nye billeder.7/11 2004 18:14 NC.Larsen, Travskolen
Den nye travskole er nu kommet igang, og de første 2 undervisnings aftener er afviklet.

Der går nu 5 børn i alderen fra 6 til 16 år med på holdet, 2 drenge og 3 piger, som ifølge travskole læreren Dorthe Jørgensen går op i det med stor entusiasme.

Alle børnene kommer fra Århus rideklub, og har aldrig haft med trav at gøre før. De ledsages ofte af både forældre og bedste forældre, som sidder på de fine tilskuer pladser i den store ridehal og følger børnene.

På travskolen har man 4 køreponyer til rådighed + 2 lidt større ponyer, som bliver anvendt til montetræning.

Shettlands opdrætteren Kaj Nielsen har stillet 3 meget rolige og velskolede ponyer til rådighed for skolen. Hvilket vi i Jydsk ponyvæddeløbs forening ikke kan takke nok for, og børnene er vildt glade for dem.

Til assistance med undervisningen har Dorthe stor hjælp af Carsten Sandberg, som hjælper med at forspændingen af ponyerne, sådan så børnene får mere tid i hallen til træningen.

Når foråret kommer og vores nye bane er færdig, kommer en del af træningen til at foregå der også. Det bliver bare vildt sjovt.

Prisen for undervisningen er meget billig. 100 Kr. om måneden, for undervisning en gang om ugen, som foregår mandag aften, og der er sagtens plads til flere børn på holdet.

Det er også muligt at komme med egen pony, og deltage i undervisningen.

Der vil meget snart komme en folder ind her på hjemmesiden, hvor man kan læse meget mere om skolen.

14/10 2004 22:04 Bjørn Kristensen, Championatsfest den 6. november 2004
Så er tiden igen kommet til den årlige championatsfest. I år afholdes den i hovedbygningen på Vilhelmsborg.

Festen er lørdag den 6. november 2004.
Vi starter ved banebyggeriet kl. 17.00
Se nærmere her7/10 2004 20:37 NC Larsen, Vedr. sidste løbsdag

*Kære kuske, ryttere og familie

I anledning af finaledagen og vores nye fælles spændende projekt på Vilhelmsborg vil vi gerne invitere til en lille sammenkomst efter sidste løb på søndag. Vi glæder til at se jer alle.

Venlig hilsen bestyrelsen.*

6/10 2004 18:11 NC Larsen, Pony travskolens ponyer til start
Søndag den 10. Oktober har vi igen løb på JVB.

Den nye ponytravskole på Vilhelmsborg er allerede godt igang, og har fået en god modtagelse. Til løbene på søndag starter så de første 2 ponyer fra skolen. Daimi og Ronja, som shetlands opdrætteren Kaj Nielsen, så velvilligt har stillet til rådighed for pony travskolen.spændende skal det blive at se.

Årets nykårede ponytrav skole i Sverige. Årjængs travets pony travskole startede i 1997 med 1 pony, og 6 medlemmer. I dag har man 9 ponyer og 80 medlemmer. Så her har vi et nyt mål at nå op til.6/10 2004 18:01 NC Larsen, Flere ponyer til salg
Hvis I går ind på siden køb/salg, vil I opdage at der er kommet flere spændende ponyer til salg.

Der er også udstyr til ponytrav til salg.

Alle der har noget relevant til salg, eller søger efter ditto er velkommen til at indrykke annonce på siden.3/10 2004 20:52 NC Larsen, Svensk kriterie
Svensk kriterie for 3 åringer blev idag afholdt på Solvalla for både Kategori A og Kategori B.
I Kategori A ponyer u.107 cm sejrede Smedens Ambra i tiden 2.37,6 for sin kusk Jimmi Sæppela
I Kategori B gotlandsruss u.130 cm sejrede Petro med Hanna Læhdekorpi i tiden 2.07,8 foran Fantazi. Både nr.1 og nr. 2 i løbet har samme far i Polar. Polar er gennem tiderne fjerde hurtigste pony i Sverige.
Vil man se udførligt resultat henvises til www.ponnytravet.com, eller man kan gå ind på www.sptf.nu og se startlister ( Solvalla 3.Oktober )3/10 2004 20:37 NC Larsen, 23 nye i rekord 2.00 listen i år
Ikke færre end 23 nye ruus ponyer indtræder i rekord 2.00 listen bare i år. På www.ponnytravet.com kan man se den fuldstændige rekordliste. Ikke færre end 378 forskellige gotlandsruss har løbet stærkere end 2.00.
Rekord 1.50 listen omfatter 71 ponyer. Lidt spændende læsning for de avls interesserede.29/9 2004 18:52 NC .Larsen, Mulle "still going strong"
26/9 2004 20:58 NC Larsen, Mulle still going strong
Ponyløbet søndag den 26. September, blev vundet sikkert af Mulle, kørt til sejr af debutant kusken Anne Mette Mønsted, der kørte et fint løb med gamle Mulle,i tiden 2.34,0.
Reultatet :
1. Mulle Anne Mette Mønsted 1500 M 2.34,0
2. Frida Charlotte Bodin 1160 M 3.21,0
3. Emmeros Esmeralda Henriette Larsen 1480 M 2.45,0
4. Prins G Kristian Larsen 1660 M 2.28,6
5. Attila Erik Rasmussen 1800 M 2.16,1
6. Mini Max II Klaus Rasmussen 1080 M 4.00,0

Som sædvanlig når der køres løb disse Grand prix dage, ydes der fine præmier til kuskene, det er jo fint.
Men når vi så kommer til det sportslige, må vi desværre også sige at det som sædvanligt ikke bliver taget nok seriøst fra ledelsen af banen. Ponyerne blev præsenteret fint af kuskene. Men ikke blev det nævnt.Starten blev sat igang uden at ponyerne var ordentlig på plads i volterne, hvilket resulterede i at flere ponyer stod med hovedet den forkerte vej. Startkommandoen var manuelt betjent, og var helt fejl. Ingen speaken af løbet. Men derimod blev der kort spillet lidt musik, mens løbet gik.Til slut kunne de lige nævne hvem som kørte i mål. Godt gået.
Det er godt at børnene er så lært som de er, og at de i det hele taget finder ud af det. Hvordan tror I at Birger Jørgensen og Bent Svendsen ville have reageret, hvis at de havde blevet budt samme løbsafvikling
Man kan i hvertfald konkludere at beslutningen om at vores nye bane skal være på Vilhelmsborg og ikke på JVB, har været 100 rigtig. Børnene er nød til at have base et sted hvor det foregår på børns vilkår, og hvor løbsafvikling bliver afholdt sportsligt korrekt. På den måde løbet i dag var, følte børnene sig mere i vejen end velkommen
11/9 2004 13:28 Bjørn Kristensen, Nye billeder
Så fik jeg lagt billeder på fra
1. DM 2004
2. Travskole opstart.
3. Løbsdag 5. september.
Start med at se
Nye billeder og brug derefter menuen over dem.7/9 2004 21:03 NC Larsen, Svensk pony derby
Søndag den 5. September blev svensk ponytrav derby for 4 årige Kategori A og kategori B afviklet på Jgersro banen i Malmø.

I kategori A for Shetlandsponyer under 107 cm sejrede Emmeros Fantasia i tiden 2.26,9 kørt af årets mest sejrende kusk Joanna Andresen, foran Madicken II med Hanna Lhdekorpi i 2.27,1 og Eagle Eye med Sofia Adolfsen i 2.29,8.

I kategori B for Gotlands russ under 130 cm sejrede Ernst Ronaldo med Trerese Borg Nilsson i fantastiske 1.53,6 en helt utrolig tid for en 4 åring, på andenpladsen kom Varette med Pekka Lhdekorpi i 1.54,5 og på tredje pladsen Alva Race med Jerry Strmstedt i 2.02,5

Målrettet avl med henblik på ponytrav slår nu for alvor igennem i det svenske. Kunne vi her hjemme i Danmark få flere opdrættere på banen, som ville satse på ponytrav, kunne ponytravet også her løftes gevaldigt.29/8 2004 07:22 Eva Borg, Første spadestik
Et historisk øjeblik
Margrethe Bogner fra Århus Byråd tog tirsdag d. 24. august det første spadestik til vores nye ponybane. Ikke kun en god part af vores bestyrelse og medlemmer, men også repræsentanter for Vilhelmsborg og Århus rideklub var tilstede. I alt deltog ca. 60 børn og voksne.
Naturligvis indgik en del af vores ponyer i arrangementet, så der blev rig lejlighed til at få en prøvetur for dem der havde mod og lyst.
Der blev også en spændende dyst mellem Volvo kørt af Margrethe Bogner og Lucy kørt af Vilhelmsborgs direktør Niels Hobolt, som måtte se sig slået på målstregen efter en tur springbanen rundt. En tur der helt sikkert bliver mere behagelig, når vi til april 2005 indvier vores nye bane!
En herlig aften, der markerede hvor Jydsk væddeløbsforening vil holde til frem over. Vi blev vel modtaget og nu vil vi alle med stor spænding følge byggeriet af den nye bane, klubhus, dommertårn og tribune.
Vi vil løbende på vores hjemmeside følge byggeriet, men I er altid velkomne til at kigge forbi Vilhelmsborg, hvor vores nye bane vil omkranse springbanerne lige bag ved den store opvisningshal.
I bestyrelsen er vi meget taknemmelige og lykkelige for at fremtiden nu er sikret for alle børn og ponyer i vores forening. Det er vores håb at rigtig mange vil få gavn og glæde af Danmarks nyeste og mest moderne ponyvæddeløbsbane, når den åbner i 2005.
25/8 2004 20:13 Bjørn Kristensen, Resultater for DM 2004
I kan se resultaterne for DM 2004 her.23/8 2004 10:22 NC.Larsen, Flotte DM resultater
Fyn lørdag den 21. August.

Der blev vist rigtig flotte ponyløb på DM dagen på fyns travbane.Fyns ponytravklub havde med Anne Laursen i spidsen, lavet et utroligt flot arrangement, hvor intet var overladt til tilfældigheder, alle blev godt modtaget, og det hele gik bare som det skulle.

JPVFs ponyer og kuske holdt sig som sædvanligvis ikke tilbage, når de danske mesterskaber skulle køres.

I klassen under 100 cm sejrede Skive ponyen Raket med Debbie Pedersen fortjent, foran Zoot Suit med Kristian Larsen og Tarzan II med Henriette Larsen begge JPVF ponyer. Netop disse 3 ponyer har haft mange tætte opgør i år, med skiftene vindere. Men denne gang var det Raket der var bedst.

I klassen under 110 cm sejrede Tejas Bonchee med Mette K.Knudsen fra LollandFalster foran Nuller med Lasse Rask Hansen fra Skive og Emmeros Esmeralda med Henriette Larsen JPVF

I klassen under 120 cm sejrede i total overlegen stil JPVF ponyen Mandalar med Camilla Borg Bahnsen, foran Molly med Linda Nielsen fra LollandFalster. Mens Prins G med Kristian Larsen,JPVF blev nummer 3.

I klassen under 128 cm sejrede Sten med Emil D.Mæhlisen, JPVF foran Attila med Erik Rasmussen fra Skive

I klassen under 135 cm sejrede Super Pride med Michael Holmer, JPVF foran Gismo med Steffen Christiansen fra Lolland Falster og Carius med Emilie Pettersson fra Bornholm

I klassen under 148 cm sejrede Thowra med Josephine G.Trøjbjerg foran Samson fra Kvistgården

I Dansk Russ grandprix sejrede Tarpans Danar med Jeanette Larsen fra Kvistgård,foran Sten med Emil D. Mæhlisen JPVF og Ripadals Boss med Marie Olesen, JPVF. Mens Mandalar med Camilla Borg Bahnsen, JPVF snuppede 4.
Pladsen.

Handicap løbene stod der rigtig meget Kvistgård, hvilket ikke var så sært efter som deres bane er meget langsommere end de baner hvor de øvrige klubber kommer fra, og når så ponyerne handicappes efter seneste tider og der ikke korrigeres for om de har startet på hurtig eller langsom, kan det jo ikke gå anderledes. 15 sekunder i forskel på de tider deres russ ponyer gik på fyn og deres hjemmebane var meget almindeligt, det blev der rejst en del kritik af, samt at De også blev forfordelt med startspor i DM løbene, da de jo er sat op efter årets tider. Her har landsforeningen noget at arbejde med inden næste års DM.12/6 2004 21:17 Bjørn Kristensen, Resultaterne for JM i Skive, den 12. juni 2004
Så kan I se resultaterne under menupunktet løb.
Flere heste levede op til deres allerbedste, på en dejlig bane. Ikke for våd, ikke for tør.
Vejret var ( som sædvanelig ) rigtig dejligt. Alle løb blev afviklet helt planmæsigt, og uden uheld. Og det selvom der kun var 20 minuter mellem hver start.
Der var desværre en enkelt protest, i dagens 10. løb.
Der blev protesteret mod vinderen, som var nr. 2 Jack, hvor man mente at der dels blev galopperet for mange gange, og dels at der var terrænvinding i galop.
Dommeren som var en proffesionel travdommer godtog ikke protesten. Det er selvfølgelig uheldigt at man kan miste et JM mesterskab, på tilsyneladende unfair betingelser. Men vi bliver jo nødt til at acceptere dommerens beslutning.
Lad nu ikke denne ene begivenhed overskygge et ellers helt igennem velgennemført JM.4/6 2004 21:17 NC Larsen, Resultatet fra Billund 19. Maj
Så kom endeligt det officielle resultat fra løbet i Billund Onsdag den 19. Maj.
1. Zar Rikke Rohbach Bonde 1400M 2.30,2
2. Buster Mette Rohbach Bonde 1320M 2.39,5
3. Felix Tina Rohbach 1280M 2.44,6
4. Tarzan II Henriette Larsen 1160M 3.03,5
5. Speedy Kristina Jørgensen 1120M 3.10,1
6. Zorro Michael Holmer 1000M 3.36,9
7. Prins G Kristian Larsen 1320M 2.44,9
8. Silver Boy Simone Hygum 1240M 3.02,030/5 2004 20:56 NC Larsen, Lille Elitlpoppet
Mareld, med Pekka Lhdekorpi vandt lille elitloppet i tiden 1.46,0a.Iøvrigt henvises til www.ponnytravet.com, www.hpts.just.nu, samt www.sptf.nu, for mere fyldestgørende resultater24/5 2004 21:44 NC Larsen, Lille Elitlopp
Startlisterne til årets lille Elitlopp er kommet og kan ses på www.sptf.nu under startlister 30. Maj solvalla. (Adressen findes under links )11/5 2004 19:30 Bjørn Kristensen, Om sommerlejr
Århus rideklub holder jo en sommerlejr 29. juni til 2. juli.
Der var desværre ikke tilstrækkelig interresse blandt JPVFs medlemmer til at deltage. Det er klart at Århus rideklub alligevel holder deres lejr, men uden at vi er med som klub.
Det er fortsat muligt at nogle af medlemmerne kan komme og vise f.eks. lidt kørsel med sulky, og e.v.t. også andet.
Vi håber at vi kan komme til at være mere med næste år, når vi har vores bane, og vores tilhørsforhold er blevet mere fast.
Vi ønsker god sommerlejr, og godt vejr, for Århus rideklub.
1/5 2004 17:34 Bjørn Kristensen, Sommerlejr på Vilhelmsborg
Sommerlejr på Vilhelmsborg fra tirsdag den 29.6. til fredag den 2. 7.

Århus Rideklub laver sommerlejr for deres rideskoleelever og vil gerne indvitere vores medlemmer.

Formål med lejren: Gennem fælles oplevelser lære hinanden at kende og give JPVF mulighed for i praksis at vise hvem vi er og hvad vi står for.

Det er også mulighed for: at lære Vilhelmsborg(Rundvisning af f.eks. Susan) og området omkring stedet at kende.


Fælles aktiviteter: Dressur, spring, kørsel, monte, pony games heste til fods samt kreative aktiviter og teori.

Overnatning i telt

Fællesspisning: fra tirsdag aften til fredag middag.

Egne ponyer kan medbringes !
Ring til Eva inden 7. maj. Meget gerne før!
22/4 2004 09:35 Bjørn Kristensen, Køb og Salg
Der har været nogle medlemmer som gerne ville have en Køb og Salg side på www.jpvf.dk.
Så det har jeg selvfølgelig lavet.
Den er beregnet til alle, men kun vedr. ponyvæddeløbs relaterede ting.
Man skal registrere sig, for at kunne skrive egne annoncer. Det er mest for at man så får mulighed ( pligt ) til at slette annoncer som ikke længere er relevante.

Husk som sædvanelig at melde om e.v.t. problemer o.l.

21/4 2004 09:05 N.C. Larsen, Program til Skive lørdag den 24. April
Så er programmet på hjemmesiden :
Klik på kategorien Løb ude til venstre, derefter klik på løbsdag den 24. April i Skive. Der køres 6 ponytravløb samt rides der 3 monteløb.

VI SES I SKIVE18/4 2004 20:58 Bjørn Kristensen, Gavekort fra 2003
Der er endnu nogle som ikke har fået købt noget for deres gavekort fra 2003.
Det bliver e.v.t. muligt at gøre det i Skive den 24. april på løbsdagen. Så har du et af disse gavekort, så bør du medbringe det.28/3 2004 20:09 Bjørn kristensen, Billeder fra 100 års jubilæum på Vilhelmsborg
JPVF deltog på Århus Rideklubs 100 års jubilæumsdag, den 27. marts 2004. Vi viste, og fortalte, lidt om hvad vi laver. Se mere under menupunktet Nye billeder.29/2 2004 12:34 Bjørn Kristensen, Referat fra generalforsamlingen 27. februar 2004
Nedenstående referat er en kort udgave, hvor der er medtaget de væsentlige beslutninger, og informationer.

1. Valg af dirigent.
Jens Thomasen blev valgt, og gjorde det godt.

2.Aflæggelse af beretning. (Eva)
Eva fremlagde en detaljeret beretning, hvor der både var noget om 2003 og om planerne for 2004.
Bl.a. blev der fremhævet bankoforeningens gode arbejde, at løbspræmier er ændret fra pokaler til gavekort og medaljer, og at flytteplanerne er en stor udfordring som giver helt nye muligher.
Beretningen blev godkendt af forsamlingen.

3.Aflæggelse af regnskab.
Regnskabet blev detaljeret fremlagt af kassereren Hanne, og blev godkendt. Regnskabet viser fortsat et stort overskud p.g.a. Bankoforeningens resultat.

4.Orientering om flytning af banen. (Stig)
Stig Forsøe fremlagde på fremragende vis flytteplanerne for banen. Der er desværre endnu ikke de endelige beslutninger, hvor det mest væsentlige er om der bliver givet tilladelse til at banen bliver placeret som planlagt.
Stig vil forsøge at få indført en garanti for at der er et alternativ, hvis det af en eller anden grund glipper. ( Der er absolut ingen grund til at tro at det bliver aktuelt. )
Alt tyder på at banen ved Vilhelmsborg bliver klar lige efter sommerferien.

5.Behandling af indkomne forslag.
Der var ikke indkommet nogle.

6.Valg af bestyrelse.
Jess Seiersen blev valgt som bestyrelsesmedlem.
Henning Olesen valgte at holde. Vi takker for et godt arbejde.
Der blev valgt 2 nye bestyrelses suppleanter:
Karin Jakobsen
Kurt Rohbach
Der blev valgt 2 revisorer:
Søren Bahnsen
Jane Mæhlisen
Der blev valgt en suppleant for revisorerne:
Jens Thomasen

7.Fastsættelse af kontingent.
Kontigentet blev fastsat til 100 Kroner.
Der er nu kun een form for medlemsskab, således at alle medlemmer er aktive medlemmer.

8.Fond.
På generalforsamlingen blev der fremlagt en ide til oprettelse af en fond. Formålet med denne fond skulle udelukkende være at støtte klubbens aktiviteter direkte.
Altså at den kun kan give penge til afvikling af løb, herunder e.v.t. træner vederlag, rejseomkostninger ved DM o.l. Forsamlingen bakkede op om ideen, og bestyrelsen vil sørge for at få en advokat til at se på fondens vedtægter. Der vil nok senere blive indkaldt til extraordinær generalforsamling, m.h.p. endelig vedtagelse.

9.Tilskud til transport.
I år er der særlige problemer m.h.t. transport, idet vi ikke har egen bane i første halvår. Derfor gives der 150 Kroner pr. hest ved løb på banen i Skive, og 50 Kroner for de øvrige løb.

10.Evt.
Århus rideklub holder en sommerlejr 29. juni til 2. juli
JPVF medlemmer er velkomne, og hvis der er tilstrækkelig interresse blandt medlemmerne, vil vi give et tilskud.
Husk derfor at informere bestyrelsen om I gerne vil deltage.


11/2 2004 09:37 Bjørn Kristensen, Generalforsamling den 27. februar
Nedenstående er sendt til klubbens medlemmer pr. brev.

Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Jydsk Pony Væddeløbsforening, der afholdes fredag den 27. februar 2004 kl. 18.00 i Den gamle smedie på Vihelmsborg.
Bedervej 101, 8320 Mårslet

Med følgende dagsorden:
1. Valg af dirigent.
2.Aflæggelse af beretning. (Eva)
3.Aflæggelse af regnskab.
4.Orientering om flytning af banen. (Stig)
5.Behandling af indkomne forslag.
6.Valg af bestyrelse.
Henning vil gerne holde.
7.Fastsættelse af kontingent.
8.Fond.
9.Tilskud til transport.
10.Evt.

Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde skriftlig senest 1 uge før generalforsamlingen.

Efter generalforsamlingen er foreningen vært ved et traktement.


Vi glæder os til at se jer.

Venlig hilsen
Bestyrelsen
JPVF
4/2 2004 11:17 Bjørn Kristensen, Skitse til den nye bane på Vilhelmsborg
Her er en skite til placeringen af den nye bane, ved Vilhelmsborg. Den kommer - om alt går vel - til at ligge i forlængelse af den store hal, mod vest. I midten bevares træning/opvarmningsbanerne som selvfølgelig ikke bruges når der er løb. På løbsdagene kommer vores ponyer til at stå overfor den nordlige langside, hvor der også kommer en opvarmningsbane. Her er en tegning som viser det:
1/2 2004 07:34 Bjørn Kristensen, Nye måder at vise resultater på
Der er lavet 2 nye måder at vise resultater på.
Se menu punkterne:

Heste res. Her kan man finde resultaterne for alle klubbens heste.

Point Her vises resultaterne som point beregnet ud fra placeringen, og vist på samme måde som bruges ved championatsfesten.
16/1 2004 07:34 Bjørn Kristensen, Banen flyttes fra Viby til Vilhelmsborg
Som mange af jer er klar over har vi haft et problem med banens placering i Viby. Vi er allesammen meget glade for den nuværende bane, men desværre har Århus kommune andre planer med arealet.

Men kommunen har nu vedtaget en plan for et rigtig godt alternativ. Planen er at der etableres en helt ny ponyvæddeløbsbane på et areal ved Vilhelmsborg. Det giver os nogle helt nye muligheder, som I kommer til at høre meget mere om senere.

Der er mange detaljer der skal falde på plads, før man kan starte på gravearbejdet, men det sker i år.
Der skulle ikke komme nogen periode hvor vi ikke kan køre væddeløb, men som sagt detailplanen er ikke lavet.

Vi glæder os til at tage den nye bane i brug!
21/9 2003 16:46 Bjørn Kristensen, Registring i DTC
Det er et problem at der endnu er nogen som ikke har fået registreret deres pony ved DTC.

Er du en af dem, så se lige at få det gjort.
Hent e.v.t. det skema der er her på hjemmesiden, hvor der også er en vejledning:
Identifikation

Du kan også få en papirudgave i klubhuset, på løbsdagene.

Det sendes eller gives til:
Niels Chr. Larsen
Vorslundevej 83
7323 Give
21/9 2003 16:35 Bjørn Kristensen, Fællestur
Vi er i gang med at planlægge en fællestur, for alle medlemmer af JPVF.
Det bliver nok søndag den 26. oktober.
Planen, og det er altså indtil videre en plan, er:
Vi starter med at besøge en butik, hvor vi bl.a. kan bruge e.v.t. gavekort, med ponyudstyr.
Så tager vi til Jespershus hvor vi får lidt frokost, og hygger os i badelandet m.m.
På vejen hjem spiser aftensmad sammen, på et dejligt sted.

Glæd jer, vi ses.21/9 2003 16:26 Bjørn Kristensen, Husk at bestille video
Husk at bestille video bånd af samtlige løb afviklet på banen i Viby, år 2003.
Udlevering og betaling ved championatfesten, som nok bliver den 8. eller den 14. november 2003.
Se herom senere.
Du bestiller ved Bjørn, e.v.t. pr. telefon 86926616
21/9 2003 16:17 Bjørn Kristensen, Nye præmier.
Ved de sidste to løb i år, og ved løbene næste år, prøver vi noget nyt m.h.t. præmier.
I stedet for de flotte pokaler, får man gavekort til ponyudstyr.
1. plads giver 100 kr.
2. plads giver 75 kr.
3. plads giver 50 kr.
4. plads 50 kroner, hvis den kommer til udbetaling, ifølge reglementet.
Derudover får man kontant præmie som før, pluds en lille medalje eller lignende.

Vi planlægger en fællestur til en butik, hvor der er et godt udvalg, og gode rabatter. Se herom senere.13/9 2003 06:27 Bjørn Kristensen, Revideret reglement september 2003

Løbsreglementet er revideret 10. september 2003

  • Alt om galopløb er fjernet.

  • Handicap reglerne er ændrede.

  • Start af løb opdateret.

  • Aldersgrænser som DPF.

  • DM som DPF.

  • Sikkerhed, anbefaler sikkerhedsvest.


Det reviderede reglement kan I finde under Reglement25/8 2003 21:48 Bjørn Kristensen, Resultaterne for DM på Bornholm
Se alle løbsresultaterne for DM på Bornholm, under Løb
JPVFs deltagere kan være stolte af præstationen.

Jeg håber der er nogle af deltagerne der vil skrive lidt om deres oplevelser, og at der er nogle der har billeder vi kan sætte på vores hjemmeside.
Skriv en email til mig. Se adressen under Kontakt os.25/8 2003 21:43 N.C. Larsen, 3 Danmarksmesterskaber til Viby ponyer
Et flot og vellykket DM arrangement på Bornholms travbane, gav 3 mesterskaber til Viby ponyerne.
Klassen under 135 cm gav den ventede sejr til Super Pride og Michael Holmer i tiden 1.57,5, som slet ikke var bunden.

Klassen under 120 cm var det mere overraskende at Mandalar og Camilla Borg Bahnsen kunne slå storfavoritten Afroditte M. Men Mandalar viste sig at være den totalt overlegen på dagen i ny rekord 2.16,3.

Klassen under 100 cm slog Tarzan II og Henriette Larsen til i en forrygende opløbs finish nedkæmpede De den førende Fredag, som siden efter dommer voteringen blev diskvalificeret for galop fra andenpladsen.Henriette(7 år), havde fået dispensation for sin deltagelse p.g.a. sin alder.Men med sejren viste sin berettigelse.

Mange flotte præstationer af både ponyer og kuske gennem dagen, viste at niveauet er blevet højere, og den fremgang som vi har haft i år af både nye ponyer og kuske/ryttere, kun kan give grund til optimisme fremover.7/8 2003 16:18 Bjørn Kristensen, DM planlægningen
Der er nu et foreløbigt løbsprogram for DM på Bornholm den 23. august. Se her31/7 2003 20:03 N.C.Larsen, Glæntans Domino i verdensrekord
Tingsryd den 27. Juli, Glæntans Domino sejrede i ny verdensrekord for Kategori A ponyer i fantastiske 2.07,3a, med fremgangsrige Pekka Læhdekorpi i sulkyen, utroligt for en pony under 107 cm !!
Dagens andet ponyløb for Kategori B ponyer, blev vundet af Raider, (Sveriges mest vindende pony med næsten 200.000 kr i indtjening)denne blev også kørt af Pekka Læhdekorpi, som var hyret som catch driver.26/7 2003 20:25 N.C.Larsen, Indvigelse af Tingsryds nye ponybane
Lørdag d. 26.Juli, åbnede man for første gang portene på Tingsryds flunkende nye milesbane, indenfor denne har man anlagt en 800 meters ponybane, som blev indviet idag.
111 ponyer var til start i det 12 løbs store program.
Første vinder blev Malin Junker med Russ hesten Ila Roll.
Ingen storløbsdage uden familien Læhdekorpi, så i andet løb sejrede Hanna Læhdekorpi med Kat.A ponyen Madicken II, en 3 åring som er ubesejret i 5 starter.
Se her har vi travsportens fremtid, siger amatøren Bjørn Sederblad, og kigger ud over de hudredvis af unge mennesker, som står langs banen, og de som sidder bagved sine ponyer.18/7 2003 21:32 N.C.Larsen, Tyson II svensk mester i kategori B (Gotlandsruss)
I mandags kørtes på Visbytravet SM i ponytrav kategori B, og sluttede ligesom sidste år med sejr for sejrsmaskinen Tyson II (45 sejre i 46 starter) med Anna K Lorentzon i sulkyn.
Sejrstiden blev fantastiske 1.40,6a/2140 meter nyt svensk rekord for hingste og vallaker og kun 1,4 sekunder fra Snæckans verdensrekord.
Det høre med at efter Tyson II åbnede første 1000 meter på 1.38,2, galoperede 1100 meter fra mål og fik begynde om fra stillestående. Sandsynligvis mistede han verdensrekorden på den incident. Nummer 2 i løbet blev Aida Roll foran Zabine.21/6 2003 20:12 N.C.Larsen, Frøene har spiret og modnet. Nu høster man.
Forhenværende ponykuske synes mere og mere i løbene, og det med stor succes.
På Halmstads travets søndagsløb havde Johan Untersteiner to køreture og sejrede i begge med henholdsvis Sessan Eban og Jeremiha Bob.
Johan der er 19 år har haft licens i cirka et år, og allerede vundet 10 løb.
Johans største merit som ponykusk, var da han vandt Lille Elitlopp på Solvalla med ponyen Rasmus II i 1999.

I sidste uge blev Stig H. Johansson stipendiet på 40.000Kr. Uddelt til Anette Lorentzon.Som har været den mest vindene ponykusk i mange år i hele Sverige.

I år 2002 var det Elin Gustavsson som fik overrakt stipendiet,hun er i dag en af de allerbedste kuske blandt lærningene i Sverige. Også Elin begyndte med ponytravere.17/6 2003 20:59 Bjørn Kristensen, Jydske Mesterskaber 2003, den 15. juni
Årets hidtil største løbsdag, med 11 løb forløb virkelig godt. De Jydske mestre er fundet. Vinderne fik både en flot krans, blomster og et dækken. ( Der var heste som ikke brød sig meget om det! )
Resultaterne kan I finde under menupunktet Løb.

Der var en del tilskuere som aldrig havde set ponyvæddeløb før, og jeg tror de havde en god oplevelse.
Vejret var ( som sædvanelig ) ganske fint.

Alle løb er optaget på video, og medlemmerne har senere mulighed for at få en kopi. På hjemmesiden er der nu billeder af alle de placerede i JM. Se selv.
31/5 2003 00:06 N.C.Larsen, Resultater fra ponyløbene på Solvalla
1.Løb Trav kategori A grundlag 2.40 1140M voltestart(U.107cm
1. 7 Fagott 2.27,3g 1180M Persson Rebecka
2. 9 Sessan 2.27,9 1200M Læhdekorpi Pekka
3.11 Melk.extravag. 2.25,8g 1220M Ihamuotila Juho
4.12 Belinda II 2.26,6 1220M Svanstedt Viktor
5. 5 Månstorps Disco2.34,7g 1160M Læhdekorpi Hanna
2.Løb LILLA ELITLOPP 2003(GOTLANDSRUSS)grundlag 1.58 2140V
1. 9 Tyson II 1.49,3g 2220M Lorentzen Anna
2. 4 Rødfræsen 1.53,6 2140M Næsslander Malin
3.12 Lexius 1.47,6g 2260M Ahlblom Annelie
4.11 Super Busen 1.50,3 2240M Lagervall Ylva
5.15 Raider 1.46,0 2340M Rønning Anna
3. Løb LILLA ELITKAMPEN Kat.A 1140M autostart
1. 2 Maxmer 2.15,4 1140M Seppæla Jimmy
2. 9 Rasmus II 2.15,9g 1140M Junker Malin
3. 1 Glæntans Domino2.16,0 1140M Læhdekorpi Pekka
4. 3 Dolami 2.16,9g 1140M Funck Leni
5.11 Mozes 2.17,5g 1140M Ingerstad Michelle28/5 2003 22:50 N.C Larsen, Pony elitlopp
Jeg har ikke endnu fundet det fuldstændige resultat med tider af pony løbene på Solvalla. Men I kan gå ind på vores Links, og klikke på www.ponnytravet.com, hvor der er en flot billed reportage fra løbene, samt vinder billeder.
På www.stallsmart.nu er der blandt andet en profil af vinderen af Lille elitloppet.24/5 2003 20:52 N.C.Larsen, Ponyerne varmer Solvallas elitlopps publikum op
Elitlopps publikummet på Solvalla travbane (der forventes op imod 35.000 tilskuere), lades som sædvanligt op søndag morgen med tre ponyløb, hvoraf to er for kategori A (shetlandsponyer under 107 cm), og et kategori B for Gotlandsruss under 130 cm.
Til vinder ponyerne er hele 6.000 kroner(gigantisk i ponysammenhæng)
Af alle 42 ponyer som kommer til start er den 15 årige Gotlandsruss Raider den overlegent mest vindene pony med ikke mindre end 193.650 kroner indtjent.
For at komme med i disse løb, bliver der rundt omkring i alle svenske pony travklubber kørt kvalificeringsløb, så det er altså ikke bare lige sådan at komme til start (man skal huske på at der er over 1.100 aktive ponykuske i Sverige).
I bland kuskene kan nævnes, at bla.a en af Sveriges største trænere Åke Svandstedts søn Viktor har kvalificeret en pony til begge kategori A løb.Og at Kari Lhdekorpis børn(stortræner på Halmstad travbane) Pekka og Hanna har kvalificeret 3 ponyer.17/5 2003 19:57 N.C.Larsen, Mandalar sejrede på JVB
Mandalar med Camilla Borg Bahnsen vandt en fin sejr I Store Bededags ponyløbet på JVB. Fra distancen 1100 meter var Mandalar kommet på en hård opgave, med 300 meters tillæg til Lucci Lukas og 280 meter til Tarzan II.Men Mandalar var vældig fint gående og fangede ind Tarzan II kort før mållinjen, som ellers som altid kæmpede det bedste han havde lært. På tredje pladsen fuldte Chanel, og derefter Prins G, Lucci Lukas og Verner. Som altid var publikum med på den og heppede, råbte og klappede ponyerne ind i mål.12/5 2003 20:12 Bjørn Kristensen, 2. løbsdag, den 11. maj
Det var en dag med mange heste, og mange ryttere. Løbene blev gode, med tætte opløb.Vejret var endnu engang med os, solen varmede så man næsten troede det var sommer.
27/4 2003 22:32 Bjørn Kristensen, 1. løbsdag
Der er billeder fra årets første løbsdag
Det blev en rigtig god dag, med herligt solskinsvejr, og gode - men ret små - løb.
De fleste kom hjem med en pokal, alle med endnu en god oplevelse.21/4 2003 20:52 Bjørn Kristensen, Billeder fra STORE oprydningsdag, 21. april
Her er billeder fra årets STORE oprydningsdag.


Der er nu klar til 1. løbsdag, den 27. april.15/4 2003 22:21 N.C.Larsen, Prøve og rutineløb
Mandag d.21.April, altså anden påskedag, her mødes alle kl.10.30, som er interesseret i at hjælpe til med at klargøre ponybanen, så vi er parate til præmiere dagen, som er den 27.April.
I den forbindelse tager vi vores ponyer med, og afholder prøve og rutineløb, både til trav med sulky, samt monte(ridetrav). Det vil sige at ponyer der ikke har startet før, eller ikke har startet inden for de sidste 12 mdr. kan nå at blive godkendt inden vores første rigtige løbsdag.
Prøveløbene vil blive kørt ca. kl.14.00.
De ponyer som ikke behøver at godkendes i prøveløb, kan blive sat med ind samme løb (rutineløb).13/4 2003 17:16 Bjørn Kristensen, Vedr. chipmærkning af JPVF medlemmernes heste
Det kommer til at foregå på Jydsk Væddeløbsbane den 25. april 2003 mellem kl.16 og 18.
Det bliver ikke et krav, for at kunne køre løb på JPVF banen, i år 2003. Men af andre grunde kan det være en rigtig god ide at få det gjort nu.
( Det er billigt, i forhold til normalprisen, som man ellers kan blive tvunget til at give. )
Det er kun muligt at få chipmærket sine heste, hvis de er registrerede ved DTC, eller man har hestepas. Det er de fleste heste der kørte sidste år. Medlemmerne får/har fået registreringsattesterne direkte fra DTC.
Prisen for registreringsatesten er vist 100 Kr. som medlemmet selv betaler.
Prisen for chipmærkningen på JVB den 25. april bliver 198 Kr. Mod kvittering, yder klubben et godt tilskud for medlemmernes aktive heste ved JPVF.

6/3 2003 22:32 N.C.Larsen, Stor tilgang af nye ponyer
På nuværende tidspunkt ser det allerede rigtigt godt ud for sæsonen 2003. Der er tilsagn fra ikke mindre end 8 stk. nye ponyer, så det bliver noget sjovere at lave løb i år. Derud over har man også fra Bla.a. Skive ponyklub vist interesse for at komme ned og køre i år, og da også der er fremgang at spore der, ser det ud til at blive et rigtigt spændende år.6/3 2003 22:21 N.C.Larsen, Spændende import
En af Viby banens lovende kusketalenter, Emil D. Mæhlisen har fra Sverige importeret, en rigtig spændende Gotlands Russ. Det handler om den 9 år gamle vallak Sten e.Grus Mitzy af Ripadals Jecell.
Sten har rekord 2.06,8K, 2.07,8AK og har startet 61 gange i hård svensk konkurrence, med 11 sejre 9 anden og 13 tredje pladser, samt en indtjening på 13.715 kr, som resultat.7/2 2003 22:15 N.C Larsen, Svensk topkusk forærer pony til travskole
Sidste fredag blev Jørgen Sjunneson, en af Sveriges mest populære catchdrivere hyllet for sit første championat på Kalmar banen.
Samtidligtforærede han en ponyhest til Kalmars ponytravskole.
Nu når det blev klart med mit første championat her på banen, så ville jeg gøre noget for ungdommen indenfor travsporten. Tanken har jeg haft længe, og føles rigtig, siger en glad Jørgen Sjunneson.24/1 2003 18:00 Bjørn Kristensen, Fejl, tilføjelser og andre forbedringer
En endnu bedre hjemmeside

Alle som vil hjælpe med at gøre www.jpvf.dk endnu bedre,
skal på forhånd have tak!

Det gør man ved at:
gøre opmærksom på e.v.t. fejl.
sende relevante billeder.
foreslå forbedringer.
fortælle om oplevelser om pony løb o.l.
m.a.o., kom med input.

Det er fint med emails til webmaster@jpvf.dk


Jydsk PonyVæddeløbsForening