Velkommen
Nye medlemmer
Nyheder
Løb
Heste res.
Point
Tilmelding
Tilmeldte
Aktiviteter
Priser m.m.
Vedtægter
Reglement
Hestene
Nye billeder
Introfolder
Identifikation
Sponsorer
DPF
Links
Køb og Salg
Kontakt os

login

Velkommen til Jydsk Pony VæddeløbsForening.

Væddeløbsforeningen for børn og ponyer i alle aldre og alle størrelser.

Jydsk Pony Væddeløbs forening blev stiftet i 1970 og havde siden 1972 sin egen bane I Viby ved Århus. I år 2004 er banen desværre nedlagt, fordi Århus kommune skal bruge arealet til andet formål. Vi er derfor i gang med at flytte banen til Vilhelmsborg. Indtil flytningen er på plads, kører vi løb på andre baner i Jylland.

Der findes to forskellige slags væddeløb på Jydsk Pony Væddeløbs Bane:

1. Travløb, hvor du har en sulky efter ponyen.

2. Monté (Ridetravløb)

Reglerne for deltagelse er stort set de samme i begge typer løb, se løbsreglementet. Det er helt ok at deltage i begge slags løb.

Alle løbene bliver afviklet som handicap løb. Det betyder at uanset hvor hurtig eller hvor langsom din pony er kan den altid være med. Størrelsen på ponyen er heller ikke vigtig på de normale løbsdage, da vi blander dem ud fra deres gennemsnitstider. Vi har i øjeblikket ponyer fra 86 cm. op til 148 cm. som kommer næsten hver gang. Alle kan altså være med. En gang om året køres om de Jydske Mesterskaber. På denne dag startes der i klasser og der køres fra lige start.

Klasserne er:

  • u/ 100 cm.
  • u/ 110 cm.
  • u/ 120 cm.
  • u/ 128 cm.
  • u/ 135 cm.
  • u/ 148 cm.

Vinderne af de Jydske Mesterskaber og den næstbedste i klassen går automatisk videre til de Danske Mesterskaber som hvert år køres på en af Ponyvæddeløbs banerne i Danmark. I år 2004 er det på Fyn.

Hver løbsdag har vi et old boys løb for alle de voksne ( som ikke har licens på Ponybanen ) Her deltager ponyer som har været til start i et af de ordinære løb.

Når året er omme holder vi en fest for medlemmerne, og her uddeles Pokaler til årets championatsvindere. Vinderne findes ved at tælle point sammen for hele året. Også her er ponyerne delt op i klasser efter størrelse. Desuden finder vi årets absolut mest vindende pony og mest vindende kusk / rytter. Selvfølgelig finder vi også årets Old Boys.

Hvad kræver det for at få lov til at starte?

  • Du skal være aktivt medlem af foreningen.
  • Din pony skal være vaccineret.
  • Du skal bestå en licensprøve, så vi kan se du kender reglerne.
  • Din pony skal godkendes, dvs. vi skal være sikre på at din pony kan finde ud af at løbe banen rundt.

Hvor gammel må man være?

Hvis din pony er under 110 cm. må du ikke være over 17 år.

Hvis din pony er over 110 cm. er der ingen aldersgrænse bare du ikke har licens på en rigtig travbane. Hvis du har en rigtig travlicens som du kan få når du er 16 år, så må du køre ponyløb hos os til du er 18 år.

Hvor ligger banen?

Jydsk Pony Væddeløbs Bane lå på Skanderborgvej 224 i Viby J. I løbet af år 2004 kommer den til at være på et areal ved Vilhelmsborg.

Vil du vide mere så ring, skriv eller send en email til:


eller en af de andre på listen over kontaktpersoner


Jydsk Pony Væddeløbs Forening