Velkommen
Nye medlemmer
Nyheder
Travskole
Løb
Heste res.
Point
Tilmelding
Tilmeldte
Aktiviteter
Priser m.m.
Vedtægter
Reglement
Beregn handicap
Hestene
Nye billeder
Introfolder
Identifikation
Sponsorer
DPF
Links
Køb og Salg
Kontakt os

login

Hvad er handicapløb

En teknisk forklaring, og dog.

Når vi laver handicapløb på ponybanen, er det for at man kan lave væddeløb hvor der er både hurtige og ret langsomme ponyer.
Handicappet består i at hurtige ponyer skal løbe længere end de langsommere.
Det er også sådan at man skal løbe extra langt, efter man vundet et løb.

Beregningen af hvor meget extra de hurtigere heste skal løbe, foretages så man kan forvente at alle kommer over målstregen på samme tid. Det vil sige at ved et normalt 1000 meter løb, skal den langsomste pony løbe 1000 meter, og alle de andre skal løbe længere. Hvis den langsomste hest er meget langsom, skal de hurtigere ponyer løbe extra meget længere.
Det vil m.a.o. sige at til et løb skal en hurtig hest måske løbe 1200 meter, og til et andet løb kun 1100 meter. Det afhænger af hvor hurtig den pony der løber 1000 meter er.
Når man beregner afstanden der skal løbes, bruger man den tid man forventer de enkelte ponyer kan løbe 1000 meter på. Det er en tid der beregnes efter alle løb man deltager i. Hvis en pony på en løbsdag løber 2000 meter på 4 minuter, er denne ponys 1000 meter tid ved dette løb 2 minuter.
Når man skal lave et løb, ser man på de sidste 5 løb man har deltaget i. Den langsomste tid bruger man ikke. Så tager man gennemsnittet af de 4 andre. Denne gennemsnitstid kaldes grundlaget. Det ændrer sig så efter hvert løb man deltager i.
( For så er det jo de nye seneste 5 løb, minus den dårligste tid, der bruges )
Fra og med i år 2003, beregnes det første løb som beskrevet herover. Det gør resten af løbene for så vidt også, men der er en extra regel for dem der vinder. For hver sejr, skal ponyen løbe 20 meter extra resten af året.
Når afstanden er beregnet, rundes op eller ned til nærmeste afstand der passer med 20 meter markeringerne.
( Altså et tal der er deleligt med 20 )

For at gentage det væsentlige:

Løbene laves så de heste der starter i samme løb, kommer over målstregen samtidig, hvis de løber som de plejer.


Jydsk Pony Væddeløbs Forening